Зошто ние ?

Нашиот тим од доктори и сестри обезбедува најдобра стоматолошка услуга

Наши партнери

Компании со кои соработуваме

Визија и мисија

Нашата визија е да бидеме синоним за дентална клиника

Добродојдовте на нашата веб страна.

Искрено се надеваме дека на неа ќе најдете многу информации за работата во нашата ординација, како и за стоматолошката дејност воопшто. Ќе имате увид за нашата посветеност кон пациентите и врвните резултати што ги постигнуваме.

Прочитај повеќе

Нова опрема во нашата ординација


Голема благодарност до ФИТР,кој во тешки времиња на пандемија со COVID-19, не подржа во реализација на  нашата идеја за набавка на опрема, со која многу се олесни нашата работа. Така, во моментов ординацијата располага со современ Ортопантомограф, со кој ни е овозможена врна дијагностика. Воедно со набавката на современите аспиратори за аеоросоли овозможена е заштита како на персоналот, така и на пациентите од аспирацијата на инфективните аеросоли. Современиот начин на одржување на инструментариумот, кој е базиран на најновите протоколи донесени од страна на СЗО, ги воведовме и во нашата ординација со подршката на ФИТР. Со ова ја зголемивме безбедноста на нашите пациенти и нивната сигурност при извршувањето на интервенциите. Остануваме и понатаму доследни на нашата визија да поставуваме повисоки стандарди и да функционираме во дослух со иднината.

Наши услуги

совршенството е нашиот стандард
Општа стоматологија

Општа стоматологија

Во текот на редовните контролни прегледи можат навремено да се откријат причинителите и проблемите з...

Прочитај повеќе
Детска стоматологија

Детска стоматологија

Кога се работи за детската возраст многу е битно да децата стекнат доверба во стоматологот и воедно ...

Прочитај повеќе
Парадонтологија

Парадонтологија

Парадонталната болест е хронична дегенеративна болест на ткивото околу забите (гингивата,коската и л...

Прочитај повеќе
Протетика

Протетика

Протетиката е гранка на денталната медицина која се занимава со надоместување на изгубените заби. Ис...

Прочитај повеќе
Орална хирургија

Орална хирургија

Апикотомија претставува хируршка процедура со која се отстранува патолошката содржина од коската во ...

Прочитај повеќе
Имплантологија

Имплантологија

Голем број на луѓе се соочени со недостатокот на голем број на заби или пак на сите заби во горната ...

Прочитај повеќе
Естетска стоматологија

Естетска стоматологија

Со белењето на забите се добиваат бели, сјајни и убави заби и тоа сакаме да видиме кај себе и кај др...

Прочитај повеќе
Естетика на лице

Естетика на лице

Ако сакате да ја подмладите кожата на лицето и вратот, да ги отстраните брч...

Прочитај повеќе

Рекоа за нас

Задоволни пациенти од нашата ординација
  • Во ординацијата Царчев Чортаноски јас и моето семејство одиме со години и со сигурност можам да кажам дека не постои проблем со забите кои тие не можат да го решат. Стоматолозите во оваа ординација се секогаш расположени да помогнат, а пријатната атмосфера што ја создаваат прави тоа чувство на “одење кај забар” да не е страшно. Направете им добро на вашите заби - ви ги препорачувам ПЗУ Царчев-Чортаноски!
  • Во Вашата ординација влегов по препорака пред 15 години.Уште на првиот преглед кај др. Виолета бев изненаден од разликата со моето предходно искуство.Прво што забележав беше хигиената на високо ниво- обавезно користење на заштитна маска, ракавици и наочари.Сосема нов однос на доктор и пациент.Доктор Виолета секогаш детално ми ја објаснува интервенцијата што следи,така секогаш знам што да очекувам.Термините за прегледи секогаш се почитуваат и љубезниот прием на останатите вработени е на највисоко ниво.Забите од кои предходно се бев откажал, успешно се санирани и ги користам долг низ на години.
  • Задоволна сум од услугите кој ги пружа ординацијата. Она што можам да го кажам е дека тука вработените кон пациентите се однесуваат со љубезност и искреност. Тоа е исклучително важно за нас пациентите. Низ годините, слободно можам да кажам дека сум посетила многу ординации, но тука за кратко време ја стекнав довербата на целиот тим. Вие сте единствените каде знам дека со сигурност ќе добијам вистински професионален третман.
  • Тим на услужни стоматолози кои со својата стручност и пристап кон пациентите ќе направат сите стоматолошки интервенции да поминат со помалку тегоби. Но и не само тоа, со матерјали од врвен квалитет, одлична опрема. пријатен амбиент и тераписки методи и добар совет како на најдобар начин да го решите својот здраврствен и естетски проблем, а во склад со Вашите барања и можности.
  • Dugogodisnji sam korisnik usluga stomatoloske ordinacije Carčev-Čortanovski i vrlo sam zadovoljan uslugama. Moram da naglasim da je ambijent ordinacije vrlo prijatan, osoblje vrlo ljubazno i da sve sto smo dogovorili u ovoj dugogodisnjoj saradnji bilo do kraja ispostovano. Posebne pohvale i zahvalnost dr Violeti Fidanovskoj. PETKOVIĆ JOVICA Štrpce.
  • Ординацијата Царчев-Чортаноски на целото наше семејство до најмалиот член ни овозможуба врвна, квалитетна и професионална стоматолошка услуга. Благодариме на стручниот тим за работата, а ние сме среќни и задоволни. Благодариме што се грижите за нас
  • Почитувани, јас сум Fehim Suljovic пациент во ординација Царчев-Чортаноски веќе 18 години кај д-р Тања Арсова по препорака на еден пријател на кој сум му благодарен до ден денес за препораката. Тимот кој што работи се вистински професионалци кои ја работат својата работа одлично и тоа значи дека квалитетот  што го нудат е врвен и би им препорачал на сите да ги чуваат своите заби во нивната ординација. Јас како човек барам квалитет, а тоа го најдов во ординацијата Царчев-Чортаноски.
Маша Бечковиќ
Жарко Николиќ
Даница Томашевска
Сандра Крстиќ
Jovica Petković
Горица Стојанова
Fehim Suljovic

Нашиот тим

Секогаш спремни да ви пружат врвна услуга

Др. Виолета Фидановска

Доктор по стоматологија

Др. Јасминка Динеска Фирфов

Доктор по стоматологија

Др сци. Татјана Арсова

Специјалист по стоматолошка протетика

Славица Симоновска

Стоматолошка сестра

Симона Тодоровска

Стоматолошка сестра

Договор со Фондот за здравствено осигурување на Македонија

Со цел да ги направиме нашите услуги подостапни, ординацијата во 2015 година склучи договор со ФЗОМ, така да  секогаш сме отворени за прием на нови матични пациенти. Исто така, за пациентите кои поседуваат Еуролинк здравствено осигурување нашите услуги се достапни од самиот почеток на воведување на истото. На барање на синдикалната  организација на Македонска Пошта, како и Независниот Синдикат на Одбраната склучивме договор, со цел на нивните членови да им ја доближиме современата стоматологија по многу поволни услови.

img