Штетното влијание на газираните пијалоци врз забите

  Газираните засладени пијалоци во својот состав имаат многу шеќери, а што е уште поважно не...

Како ,,ГРИЦКАЊЕ” нокти влијае на забите?

КАКО ,,ГРИЦКАЊЕ” НОКТИ ВЛИЈАЕ НА ЗАБИТЕ? Уситнувањето на храната е главна функција на забите, пор...

ЧЕТКА ЗА ЗАБИ – која да ја одбереме и колку често да ја менуваме?

ЧЕТКА ЗА ЗАБИ – КОЈА ДА ЈА ОДБЕРЕМЕ И КОЛКУ ЧЕСТО ДА ЈА МЕНУВАМЕ? Четката за заби е една од најва...

АФТИ – што се афти и како до нивно лекување?

АФТИ – ШТО СЕ АФТИ И КАКО ДО НИВНО ЛЕКУВАЊЕ? Една од најчестите заболувања на оралната слузокожа ...

Што е БРУКСИЗАМ и како до негово решавање?

Дали некогаш сте се разбудиле со стиснати заби и болка во виличниот зглоб ?! Или можеби сте прим...

HALITOZA ИЛИ ЛОШ ЗДИВ

Лошиот здив може да биде резултат на лошата орална хигиена, лоши прехрамбени и други навики, но воед...